Vaikeaa keksiä otsikkoa, joka herättäisi lukuhalut. Ja marraskuussa ei oikein tonttujutut ole vielä ajankohtaisia. Perjantai-iltana piti käydä taas kokeilemassa onnea, josko sen kinkun(t) saisi. No ei vieläkään, toki väli-ajalla piti neuloa, siinähän on hyvää taukojumppaa sormille ja muille katseltavaa. Joku tuntematon naisihminen tuumasikin, että eipä mene aika hukkaan. Oikeassa oli.

Tulevalla viikolla suuntaamme pikkujoulujuhlaan Metsäkartanolle. Siitä on tullut jo perinne. Nurmeslainen Jorma järjestää aputonttuineen eläkeläisten, työttömien, yksinäisten Pikkujoulujuhlan. Tilaisuus on ollut aina mukava, hyvä ruoka, hyvä ohjelma, tuntemattomat ihmiset joita on monta sataa. Juhla on päivällä, joten aamulla jo lähdetään ajelemaan. Meiltä on matkaa joku 150 km. Puolisoni Matti on ollut Nurmeksen iltatorilla vuosikausia toriukkona ja sitä kautta olemme näissä pikkujoulujuhlissa mukana. Minulle ne ihmiset ovat tuntemattomia, vaan äkkiä tutuksi tulee. Juhlassa vierailee tietysti joulupukki ja tämmösiä meinasin panna pakettiin.

Virkkasin matonkuteista ja sisälle karkkia tai muutama hedelmä. Nopsasti nuo valmistuivat, ja mukava oli tehdä. Ajatukset pyöri jo virkatussa matossa, minkä värisen ja olisiko pyöreä vai kantikas. TOsin se virkkaaminen on sormille raskasta, mutta mikäs ei olisi. Muutakin joulutouhua alkaa riittää. Kalenteriin kaikki hommat ylös niin saa ajan jaettua sopivasti eri töiden välillä. Sairauteni kyllä tekee omat lisänsä, ihan kaikkea haluamaani en pysty valmistamaan, mutta ollaan sitten ilman sitä. Lääkkeet pitää olon väsyneenä jatkuvasti, vaikka unta riittää päivällä ja yöllä. Vesirokkokin tuli lasten perheeseen kylään ja minulle porttikielto muutamaksi viikoksi sinne. Pitää välttää tartuntatauteja, ettei joulu mene sairaalan osastolla. Flunssapiikki piti myös ottaa. Kovan flunssan sairastin jo, toivottavasti piikistä ei tule yhtään mitään.

Tonttu joukon kasvattaminen alkaisi myös olla ajankohtainen. Nyt huomasin kulkusen olevan huonosti ommeltu, korjata täytyy. Näitä tonttuhahmoja on mukava tehdä, kahta samanlaista ei tule vaikka kuinka yrittäisi. Siispä käsityöpajaan käy tie. Mitä seuraavaksi tulee esittelyyn, mitä lie!