Maijan villatakki on nyt valmis. Ja Maija vaikutti tyytyväiseltä. Lankaa kului: harmaa noin 300gr ja valkoinen noin 80gr ja punainen 40gr eli yhteensä vähän yli 400gr puikot oli 3,5. Vyö tosin unohtui kotiin, vaan huomenna asia korjaantuu. Neulonta aikaa kului noin kuukausi, Annelin vauhtiin en yllä, vaan ei ole tarviskaan jokainen tekee omaan tahtiin, On muutakin "hommaa" käsitöiden lisäksi, vaikka neuleet on joka paikassa mukana ja kaikki aika kuluu neuloessa, siis automatkat, sairaalakeikat, kyläreissut, jutellessa kädet puuhaa omiaan ja valmista syntyy. Aloitin Veeran lapaset pikku välityö, seuraavana poikain villapuserot, mutta niistä ei enempää vielä. Elsan villatakki odottaa myös tekijäänsä. Pitää seurata Lapaskuuta, jospa jollain olisi ohje kynsikkäisiin johon päälle vedetään suoja sormille. Olen nähnyt jossain ohjeen, vaan en muista missä. Jos tiedätte vinkatkaa.

Huomenna on taasen ompeluseura ja sinne iloisin mielin ompeluksia tekemään.

Kävin kirppiksellä ja enhän voinut vastustaa kiusausta ostaa näitä trikoopaloja kun hintakin oli päätä huimaava 2€ koko kasa. Kangasta on kotona pilvin pimein ja matonkudetta ja vaikka mitä, en tarvitsisi yhtään mitään lisää, mutta kun...... kyllähän te tiedätte. Loulu on tulossa ja loulu-ukolle säkkiin jotain paketteja olis tehtävä. Pehmeäthän nyt yleensä ei ole suosittuja, mutta panen pahvilaatikkoon niin silloinhan se on kova paketti.

Tässä vielä esittelen lastenlasteni kädentaitoja.

Tämä on huovutettu kirjankannet ekaluokkalaisen Saimin tekemä. Kiva kun koulussa tehdään myös näitä uusia kädentaitoja.

Tässä on näppäinsuoja

säkkikankaalle tilkkuja ja helmiä. Sieni on vanulla täytetty. Oikein mummon mieleinen marja-aihe. Muistelen, että Maija teki tämän 8v.

Sukkasatoon sain tehtyä viisiparia jalanlämmittimiä, jospa ensi vuonna onnistuisi enemmän, kateus iskee kun lukee montako paria siellä itsekukin teki. Joo järki mukaan tässäkin hommassa.

Lunta sataa ja kynttilät palaa pihamaalla, kaunista.